EHBO binnen het onderwijs

Jeugd-Ehbo op de basisschool

Uw kind zal straks de basisschool verlaten en wellicht op de fiets naar zijn/haar nieuwe school gaan. Onderweg kan er altijd wat gebeuren, bijvoorbeeld vallen met de fiets of vliegje in het oog…

Tijdens het sporten zit een ongeluk ook in een klein hoekje…

Met deze ongevallen kan uw kind al eerste hulp gaan verlenen, als er nog geen volwassenen in de buurt zijn of als volwassenen compleet in paniek slaan, omdat zij niet weten wat te doen!

Wij verzorgen de lessen Jeugd-Ehbo en de bijhorende examens + certificaten bij uw basisschool.

Dit zijn een 8-tal lessen van een uur (gedurende 8 weken) voor de groepen 7 en 8.

Na het examen laten wij daarbij ook een stukje reanimatie en gebruik van een AED zien en mogen de kinderen dat zelf ook eens proberen.

EHBO op het voortgezet onderwijs

In aansluiting op het eventuele diploma Jeugd-Ehbo…

Hierbij gaan we wat verder in op de allerhande ongevallen en kunnen kinderen ook zelf aangeven waar ze graag wat extra vanaf willen weten, omdat ze daar bijvoorbeeld mee te maken hebben gehad.

Bij eventuele vakantiebaantjes kunnen ze ook te maken hebben met EHBO, bijvoorbeeld iemand die zich snijdt, iemand die zich verslikt of iemand die onwel wordt. Bij noodsituaties moeten de leerlingen 1-1-2 kunnen bellen, een wond verbinden, iemand een buikstoot geven of in de stabiele zijligging leggen.

Iedereen kan helpen

Voor kinderen is het ook belangrijk dat ze op een juiste manier iemand kunnen én durven helpen.
Daarom is het van belang dat de EHBO-kennis onder jongeren wordt vergroot.

Dat is de reden dat EHBO-lessen op school zo belangrijk zijn.

Kinderen vinden EHBO belangrijk

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 96% van de kinderen het belangrijk vindt te weten wat ze moeten doen wanneer iemand gewond of zelfs onwel raakt.

Wilt u meer informatie?  Gebruik de knop hieronder.